Journal of Science and Technology – Nguyen Tat Thanh University

Journal of Science and Technology is an international peer-reviewed journal established by Nguyen Tat Thanh University (NTTU) with open access. Both print and electronic versions of the journal operate under License No. 580/GP-BTTTT issued by the Ministry of Information and Communications on November 22, 2017 with the annual publication of four issues in Vietnamese and English.

Journal of Science and Technology – NTTU has made remarkable attempts to improve the quality of publications and online editorial system to meet the international standards. The journal continues to develop into a reliable platform where the local and international scientists are welcomed to publish, exchange and discuss the new findings, thereby promoting application in industrial and business practices, as well as fostering engagement on scientific research activities in the community. Journal of Science and Technology – NTTU looks forward to contributions from Vietnamese and international scientific network to proceed further with the international integration.

Vol. 7 No. 5 (2024): Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Trường ĐH Nguyễn Tất Thành

Published: 2024-12-28

Nghiên cứu quy trình sản xuất “trà cascara” đóng chai

Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt (Author)

Phân lập và xác định đặc điểm các dòng nấm men từ men rượu trên địa bàn thành phố Cần Thơ

Huỳnh Quốc Huy, Nguyễn Thị Mỹ Trinh, Trần Thị Như Ngọc, Lưu Minh Châu, Nguyễn Ngọc Thạnh, Đoàn Thị Kiều Tiên, Huỳnh Xuân Phong (Author)

Ảnh hưởng của nhiệt độ chiết lên hoạt tính chống oxy hóa, thành phần ginsenoside và dược tính của dịch chiết sâm Ngọc Linh

Nguyễn Quốc Duy, Nguyễn Thị Vân Linh, Huỳnh Quốc Trung, Nguyễn Đức Tín, Đinh Trung Hiếu, Trần Thế Minh, Lương Trọng Khoa (Author)

Effects of fish stocking density on water quality and the growth of red tilapia and vegetables in microalgae-aquaponic systems

Co Thi Kinh, Nguyen Thanh Nho, Vo Thi Dieu Hien, Le Quang Huy, Tra Van Tung, Vu Quang Manh, Le Thai Hoang (Author)

Nghiên cứu bước đầu về môi trường sống của Cà cuống (Lethocerus indicus) trong điều kiện thí nghiệm

Trần Bùi Phúc, Bùi Thanh Kiệt, Nguyễn Thị Ánh Ngọc, Nguyễn Quang Trường, Lương Quang Tưởng, Vũ Quang Mạnh (Author)

Nghiên cứu, thiết kế và chế tạo máy đóng gói sản phẩm dạng bột với năng suất 200 gói/giờ

Hồ Văn Dũng, Khương Anh Sơn, Võ Công Anh, Lê Thị Kim Anh, Trương Ngọc Cường, Ngô Xuân Cường (Author)

Thử nghiệm lên men nem chua nấm sò vua (Pleurotus eryngii) sử dụng vi khuẩn acid lactic

Lưu Minh Châu, Nguyễn Thị Mỹ Tiên, Bùi Hoàng Đăng Long, Đoàn Thị Kiều Tiên, Nguyễn Văn Thành, Huỳnh Xuân Phong, Nguyễn Ngọc Thạnh (Author)

Nghiên cứu công thức chế biến phô mai tươi từ sữa dê

Lê Thị Kim Loan, Nguyễn Minh Đức, Phạm Văn Thái (Author)

Tối ưu hóa điều kiện lên men cider từ chanh dây (Passiflora edulis Sims) bằng mô hình phức hợp trung tâm

Nguyễn Thị Kiều Diễm, Lê Hoàng Thanh, Châu Văn Đan, Trần Bạch Long, Trần Chí Nhân (Author)

Sử dụng sữa đậu nành nảy mầm trong công thức panna cotta không chứa lactose

Nguyễn Quốc Duy, Đặng Thanh Thủy, Nguyễn Vĩnh Lâm, Trần Thị An Bình, Võ Thị Ngọc Diễm, Châu Diễm Huỳnh, Lương Nguyễn Phi Nhựt (Author)

Ảnh hưởng của phương pháp bào chế đến tác dụng an thần của Viễn chí trên thực nghiệm

Nguyễn Thị Phương Thùy, Danh Đức Khải, Lư Bích Ngọc Giàu, Vũ Thị Hiệp (Author)

Khảo sát đặc điểm trẻ viêm phổi có huyết thanh chẩn đoán Mycoplasma pneumoniae dương tính tại Bệnh viện Nhi Đồng 2

Nguyễn Thị Thủy Tiên, Nguyễn Trần Ngọc Quỳnh, Nguyễn Thị Thu Linh, Nguyễn Quốc Huy Thịnh, Bùi Thảo Trâm (Author)
View All Issues